آیتالله مصباح یزدی:
بسیاری از مشکلات جامعه بخاطر ضعف اعتقاد به ولایت فقیه است
خبرگزاری رسا ـ عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه باید بین اعتبار قانون اساسی از ولایت فقیه و اعتبار ولایت فقیه از قانون اساسی فرق گذاشت، گفت: امضای ولایت فقیه، معتبر کننده قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در همایش ملی تفسیر قرآن و نهجالبلاغه در دانشگاه با بیان اینکه همواره نباید خواسته مردم لحاظ شود بلکه باید به آنان بیاموزیم که به چه چیزهایی نیاز دارند، گفت: باید شرایط روانشناسی خاصی را در ارتباط با مردم به کار گیریم تا به حوزویان بیش از این اعتماد کنند.
وی در این مراسم که پیش از ظهر امروز 22 اردیبهشتماه در سالن همایشهای مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد با اشاره به خطراتی که جامعه اسلامی ایران را تهدید میکند، اظهار داشت: به حوادث خطرناکی که در طول سی سال عمر انقلاب اسلامی ایران اتفاق افتاده توجهی نکردهایم و کسانی هم که به این حوادث توجه کردهاند، آن را برای مردم به درستی تبیین نکردهاند.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به فتنه اخیر، خاطرنشان کرد: برخی حوادث اجتماعی غیرقابل پیشبینی در جامعه اتفاق افتاد که بخشی از دلایل آن به عدم تبیین صحیح حوادث برای مردم برمیگردد.
وی اظهار داشت: محور اساسی انقلاب اسلامی ایران، ولایت فقیه است و در تمام دنیا، حکومت ایران را با نام ولایت فقیه میشناسند و همه میدانیم که ولایت فقیه نقش محوری دارد، اما چندان به آن بهایی ندادهایم و حدود، اختیارات و اصل این موضوع را به درستی تبیین نکردهایم.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به شخصیت امام خمینی(ره) یادآور شد: شخصیت امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی از چنان نورانیتی برخوردار بود که همه چیز را تحتالشعاع خود قرار میداد، مردم به ایشان اعتماد داشتند، سخنانش را مانند آیه قرآن میپنداشتند، میپذیرفتند و دیگر در صدد تحقیق برنمیآمدند.
وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از مسؤولان اصلی کشور اهمیت مسأله ولایت فقیه را آنطور که باید بدانند نمیدانند و به آن معتقد نیستند، در حالی که اصلیترین موضوع جامعه است، تصریح کرد: بسیاری از مشکلات جامعه در طول سه دهه انقلاب بخاطر ضعف اعتقاد به ولایت فقیه است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید بین اعتبار قانون اساسی از ولایت فقیه و اعتبار ولایت فقیه از قانون اساسی فرق گذاشت، گفت: امضای ولایت فقیه، معتبر کننده قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
وی خواستار ارائه پرسشنامهای از استادان و دانشجویان سراسر کشور مبنی بر اینکه اعتبار ولایت فقیه را از قانون اساسی میدانند یا بالعکس شد و ابراز داشت: از مسؤولان رده بالای کشور شنیده میشود که انجیلشان قانون اساسی و اعتبار ولایت فقیه به قانون اساسی است در حالی که شرعا آنچه برای ما اصالت دارد نظر امام معصوم و نایب او است.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه امام خمینی(ره) در سخنانی فرمودند که رییس جمهور منتخب مردم اگر از طرف ولی فقیه نصب نشود طاغوت است، نه اینکه تایید و تنفیذ نشود؛ حتی اگر صدردصد مردم به یک نفر رای دهند، اذعان داشت: آنطور که باید درباره ولایت فقیه بحث نشده و به صورت کمرنگ و مختصر از آن عبور کردهایم.
وی با اشاره به برخورد برخی رسانههای معاند در ارتباط با ولایت فقیه خاطرنشان کرد: رسانهها حق دارند برای جذب مخاطب راه خود را بروند اما ما که اساس مشروعیت نظاممان ولایت فقیه است و خون صدها هزار شهید به پای آن ریخته شده، نباید با این موضوع بسیار مهم که دشمن تمام نیروهای خود را برای از بین بردن آن متمرکز کرده، حاشیهای برخورد کنیم.
آیتالله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تمام فعالیتها و صرف بودجههای کلان دشمنان انقلاب در طول سالیان متمادی برای تغییر یک شخص نبود بلکه به دنبال کسی میگشتند تا نظام را عوض کنند، تأکید کرد: در کنار عواملی که برای اولویتهای سرفصلهای دروس دانشگاهی در نظر میگیرید به این فاکتور توجه بیشتری داشته باشید.
وی هشدار داد: امروز کسانی به نام اسلام شناس مطرح میکنند قرآن کلام پیامبر است و کلام خدا نیست و با عنوان کردن مباحث فلسفی در این زمینه به زعم خود ثابت میکنند که امکان ندارد کلام قران از خداوند باشد و حتی تا جایی پیش میروند که قرآن را قابل نقد میدانند و آن را با معیار علم میسنجند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: برخی هم مطرح کردند که قرآن کلام خداست اما میتوان از آن قرائتهای متعدد ارائه کرد که همه در یک حد اعتبار دارند و حتی تصریح کردند اسلام بر سایر مذاهب برتری ندارد و همه از صراطهای مستقیم هستند و معیاری برای حق و باطل وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دشمنان انقلاب قلب جوانان را هدف قرار دادهاند و مسؤولان باید بدانند چه چیزی جامعه و دانشجویان را تهدید میکند، گفت: شک در اعتبار قرآن چیزی برای اسلام باقی نمیگذارد و وقتی بگوییم قرآن نقدپذیر است، یعنی دیگر اعتباری ندارد.
آیتالله مصباح یزدی در پایان مسؤولیت استادان معارف اسلامی در دانشگاهها را بسیار سنگین ارزیابی کرد و با بیان اینکه اساتید دانشگاهها نقش پیامبران و اولیای الهی را در جامعه ایفا میکنند، اظهار داشت: آنچه قرآن به آن اهمیت داده است بیشتر از موضوعات دیگر برجسته شده و در محیطهای دانشگاهی و جامعه پرداخته شود.