هیئت الشهداء

Email: heiatolshohada@yahoo.com

هیئت الشهداء

Email: heiatolshohada@yahoo.com

بیانیه پایانی کنفرانس "ان‌پی‌تی " اشاره‌ای به ایران نمی‌کند

بیانیه پایانی کنفرانس "ان‌پی‌تی " اشاره‌ای به ایران نمی‌کند

کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) که هفته پایانی خود را با محور موضوع هسته‌ای ایران طی می‌کند، پیش‌نویس بیانیه پایانی این کنفرانس را منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، خاورمیانه‌ای عاری از تسلیحات هسته‌ای از مهم‌ترین موضوعات کنفرانس بازنگری پیمان ان‌پی‌تی که دارای 189 عضو است، محسوب می‌شد.
پیش‌نویس بیانیه پایانی کنفرانس نیویورک، خواستار برگزاری یک کنفرانس اولیه در سال 2012 با حضور تمامی کشورهای خاورمیانه شد تا اینکه این نشست منجر به ایجاد خاورمیانه‌ای عاری از تسلیحات هسته‌ای و تمامی سلاح‌های کشتار جمعی دیگر شود.
در این پیش‌نویس همچنین از رژیم صهیونیستی خواسته شد تا به پیمان "ان‌پی‌تی " بپیوندد. کشورهای عربی درخواست کردند تا اسرائیل به عنوان یک رژیم که دارای تسلیحات هسته‌ای محرمانه است، محکوم شود.
در متن پیش‌نویس بیانیه پایانی آورده شده بود که مرحله نهایی فرایند خلع سلاح هسته‌ای و دیگر اقدامات مرتبط باید طبق یک جدول زمانی خاص و در چارچوبی قانونی انجام شود.
در پیش‌نویس بیانیه‌ پایانی کنفرانس "بازنگری ان‌پی‌تی " در نیویورک که توسط "لیبران کاباکتولان " رئیس فیلیپینی این کنفرانس ارائه شد، هیچ‌گونه اشاره‌ای به برنامه هسته‌ای ایران نشد و از هند، پاکستان و رژیم صهیونیستی به عنوان کتمان‌کنندگان پیمان "ان‌پی‌تی " نامبرده شد.
بر اساس این گزارش، این پیش‌نویس از کره شمالی که چندین سال پیس از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای کناره‌گیری کرد نیز نام برد.
هیأت حاضر در این نشست اظهار امیدواری کردند که نسخه نهایی این بیانیه‌ که خواستار رعایت معاهده ان‌پی‌تی و انجام اقدامات بیشتر برای خلع سلاح است، قبل از روز جمعه هفته جاری که کنفرانس ان‌پی‌تی به کار خود پایان می‌دهد، منتشر گردد. تصمیمات ان‌پی‌تی‌ از طریق توافق عام صورت می‌گیرد.
بر اساس این گزارش، بند یک "ان‌پی‌تی "، 5 قدرت هسته‌ای از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه را موظف می‌کند تا فناوری تسلیحات هسته‌ای را به کشورهای دیگر انتقال ندهند.
دیپلمات‌ها اعلام کردند که اشاره به نقایص ماده یک، چالشی برای حمایت غرب از رژیم صهیونیستی است که زرادخانه‌ هسته‌ای در ابعادی قابل توجه را در اختیار دارد اما از تایید یا تکذیب آن خودداری می‌کند.
این پیش‌نویس از رژیم صهیونیستی، هند و پاکستان درخواست کرد تا پیمان ان‌پی‌تی را به امضا درآورند و به بازرسان سازمان ملل متحد اجازه دهند تا از تجهیزات اتمی آنها بازرسی کنند و همچنین اعلام می‌کند که کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی، آزمایشات هسته‌ای کره شمالی که در سال 2003 پیمان ان‌پی‌تی را ترک کرد، محکوم می‌کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.