مناظره موسوی و حقشناس در دانشگاه شاهد-1
موسوی:جمهوری اسلامی آزادی توطئه را برنمیتابد
خبرگزاری فارس: مدیر مسئول روزنامه جوان گفت: شهید مطهری پیرامون آزادی درجمهوری اسلامی دو موضوع را مطرح میکند که ما آزادی بیان و آزادی توطئه داریم که جمهوری اسلامی آزادی توطئه را برنمیتابد و قبول ندارد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاری فارس، در مناظره سیدنظامالدین موسوی، مدیرمسئول روزنامه جوان و محمدجواد حقشناس، مدیرمسئول روزنامه اعتمادملی که پیش از ظهر امروز به دعوت بسیج دانشجویی و در دانشگاه شاهد و با موضوع «رویکرد فرهنگی انقلاب اسلامی در سال 1404» انجام شد، سیدنظامالدین موسوی در انتقاد به جریانی که در مقاطع مختلف تاریخی نظرات حق به جانب گرایانهای را ارایه کردهاند، اظهار داشت: نگاه انتقادی همراه با نگرش سوسیالیستی توسط برخی از افراد با شعار مرگ بر آمریکا در اوایل انقلاب موجب اشاعه مرام مارکسیسم در بین برخی دولتمردان جمهوری اسلامی شد که این اعتقاد هنوز ادامه دارد اما فروپاشی شوروی موجب شد تا این جریان با خلأ ایدئولوژی مواجه شود و به سمت لیبرالیسم حرکت کند.
وی افزود: بحرانهایی که در جامعه ما وجود دارد به دلیل عدم نهادینه شدن یک تفکر خاص میان نخبگان است تا جایی که این افراد در مقطعی از انقلاب یک موضع خاص را پیگیری میکردند و با تغییر شرایط بر علیه مواضع گذشته خود عکسالعمل نشان میدادند.
مدیرمسئول روزنامه جوان تصریح کرد: بسیاری از معضلاتی که وجود دارد به علت افراط و تفریطهایی است که برخی از سیاسیون با ایجاد آن نقطه تعادل حق به جانبگرایانهای را به نفع مواضع خود صادر کردهاند.
در ادامه این مناظره محمدجواد حقشناس در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که آیا فرهنگ آزادی خاتمی خواستههای فرهنگی ما را تأمین میکند، گفت: تا سال 57 که مبانی انقلاب و خواستههای مردم طرحریزی میشد افرادی مثل شهید مطهری در فضای ملتهب نزدیک به دوران انقلاب فضای روشنفکری را نیاز جمهوری اسلامی میدانستند و شهید مطهری با حضور در دانشگاه تهران و در کسب درجه استاد دانشگاه دانشکده الهیات توانست دانشجویانی را برای آینده انقلاب اسلامی تربیت کند.
وی بر همین اساس به اولین مصاحبه تلویزیونی شهید مطهری که به سوال مجری مبنی بر اینکه آیا نظام جمهوری اسلامی برای دیدگاههای مخالف خود برنامهای دارد، اینگونه پاسخ گفت «ما افتخار میکنیم جمهوری اسلامی با هزینه بیتالمال یک استاد مارکسیست را استخدام میکند تا اندیشههای کمونیست را در دانشگاهها مطرح کند» اشاره کرد و یادآورشد: این سخن شهید مطهری نشان از تحمل وی در برابر سخن مخالف و اعتقاد بر آزادیهای اجتماعی بود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، خاطرنشان کرد: در سال 1358 که اوج فعالیت گروههای مخالف ضد نظام بود شهید بهشتی در مناظرهای با سران حزب توده و گروههای چپ در برابر دیدگان ملت به بررسی آرا و نظرات دو دیدگاه اسلامی و مارکسیستی پرداختند.
حقشناس در ادامه به فرهنگ انتخاباتی ترسیم شده در سیویک سال گذشته در نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: در انتخابات 76 فضای ترسیم شده انتخابات به سمتی پیش میرفت که رئیس مجلس شورای اسلامی وقت با حمایت تمامی شخصیتهای تأثیرگذار نظام در مقابل سیدمحمد خاتمی رئیس کتابخانه ملی شکست خورد که این انتخاب غیرمنتظره موجب حماسه دوم خرداد شد و توسط مردم ایران رقم خورد اما آقای ناطق نوری خیلی هوشیارانه با تمکین به رأی ملت اجازه دستاندازی دشمنان نظام به آراء ملت را ندادند.
وی با اشاره به اینکه در انتخابات خرداد 1388در مقطعی که احمدی نژاد رئیسجمهور بود میرحسین موسوی با حضور در عرصه انتخاباتی فضای جامعه را به سمت دموکراسی واقعی پیش برد، تصریحکرد: در این انتخابات وزارت کشور توسط دولت احمدینژاد اداره شد و بخش اعظم نظارتی انتخابات که در اختیار شورای نگهبان است از احمدینژاد حمایت کرد و دولت با توزیع سهام عدالت و ارایه میلیونها سیبزمینی در بین مردم فضای ناسالم انتخاباتی را به وجود آورد.
حقشناس تصریح کرد: ما پذیرای فرهنگ رقابتی در جامعه هستیم و اگر کسی جنبه شکست خصوصا در جنبه سیاسی ندارد نباید وارد میدان شود اما پذیرفتن شکست در مسابقه عادلانه یک بحث است و در غیر این صورت عدم توجه به قواعد رقابت در بین شرکتکنندگان در یک فضای انتخاباتی سوال اساسی به وجود میآورد.
وی در پایان این بخش از سخنان خود با اشاره به اینکه عملکرد شورای نگهبان قانون اساسی و وزارت کشور و دستگاههای مربوط نتیجه انتخابات را به گونهای رقم زد که مردم برای اعتراض به خیابانها وارد شوند، تأکید کرد: این اتفاق نامیمون ناشی از عملکرد مشترک دستگاههایی بود که با عدم اطلاعرسانی دقیق این باور را در عموم جامعه ایجاد کردند که در انتخابات تقلب صورت گرفته است.
سیدنظامالدین موسوی در پاسخ به سخنان محمدجواد حقشناس، اظهار داشت: شهید مطهری پیرامون آزادی درجمهوری اسلامی دو موضوع را مطرح میکند که ما آزادی بیان و آزادی توطئه داریم که جمهوری اسلامی آزادی توطئه را برنمیتابد و قبول ندارد.
وی ادامه داد: جریانی که در حال حاضر موضع ضدنظام را مطرح میکند در بحث آزادی بیان در سطح وسیع و گسترده در اوایل انقلاب به ارایه نظرات خود پرداخت اما با عدم توجه ملت به نظرات این افراد تفکر التقاطی را در بین این جریانها به وجود آورد.
مدیرمسئول روزنامه جوان در ادامه به تصویر واقعی انتخابات دوم خرداد پرداخت و اظهار داشت: در آن انتخابات شخص رئیسجمهور و حزب متبوعش کارگزاران سازندگی، با حمایت کامل از خاتمی به دنبال پیگیری سیاستهای گذشته دوران سازندگی بوده و پشت صحنه دولت خاتمی را کارگزاران دولت هاشمی اداره میکردند.
وی تصریح کرد: در انتخابات نهم ریاست جمهوری خاتمی صراحتاً از هاشمی رفسنجانی حمایت کرد و بخشی از دولت وی که از معین حمایت میکردند در مرحله دوم به حمایت از هاشمی رفسنجانی پرداختند.
موسوی متذکر شد: در آن فضای انتخاباتی اعتراضهایی از سوی کروبی و به صورت تلویحی از سوی هاشمی مطرح شد که وزیر کشور وقت در پاسخ به این ابهامات گفت که این انتخابات (انتخابات نهم ریاست جمهوری) سالمترین انتخابات در طول تاریخ انقلاب اسلامی بوده است.
وی توزیع سیبزمینی در بین مردم برای رأی به احمدینژاد را توهین به ملت ایران دانست و در ادامه اظهارداشت: متأسفانه در انتخابات افرادی که در حوزه اسلامیت در گذشته مردود شده بودند با عدم تمکین به جمهوریت نظام به دنبال دیکتاتوری بر مبنای بیقانونی بودند.
موسوی خاطرنشان کرد: فرشاد مومنی یکی از اعضای اصلی ستاد موسوی در روز 22 خرداد با اعلام اینکه در ساعت 4 بعد از ظهر رأی موسوی از 30 میلیون گذشته است فضای جامعه را به سمت تنش انتخاباتی پیش برد که در نهایت در روز 22 خرداد با اعلام ریاست جمهوری موسوی از طرف خودش مباحث غیرمنطقی و غیر واقعی شیوع پیدا کرد که ضررها و زیانهای آن هم اکنون متوجه فضای عمومی جامعه است.
مناظره موسوی و حقشناس/2
حقشناس: زیر سوال بردن تلاشهای نظام ظلم به خون شهدا است
خبرگزاری فارس: مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی گفت: زیر سوال بردن تمام تلاشهای نظام ظلم به جمهوری اسلامی، خون شهدا و آرمانهای انقلاب است.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس «توانا»، در مناظره سید نظامالدین موسوی، مدیرمسئول روزنامه جوان و محمدجواد حقشناس، مدیرمسئول روزنامه اعتمادملی که پیش از ظهر امروز به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد برگزار شد، مدیرمسئول روزنامه اعتمادملی در ادامه پاسخ به سوالات دانشجویان، گفت: در فضای قبل از انتخابات برخی از حامیان احمدینژاد مثل زهره الهیان با پیشبینی رأی 24 میلیونی برای کاندیدای مورد نظر خود فضای ناسالمی را به وجود آوردند.
وی افزود: بنده با پیشبینی که در روزنامه اعتمادملی در روز قبل از انتخابات کرده بودم با توجه به سابقه و عملکرد شخصیتهای نظام و فضای دوقطبی به وجود آمده در انتخابات برگزاری مرحله دوم را با حضور موسوی و احمدینژاد پیشبینی کردم.
مدیرمسئول روزنامه اعتماد ملی ادامه داد: در مناظرات تلویزیونی که با توجه به گفته ضرغامی 220 میلیون بیننده داشت، مطرح شدن برخی اتهامات به بعضی از افراد مثل ناطق نوری و هاشمی متأسفانه فضای دو قطبی را به سمت احمدینژاد پیش برد که با عدم استقبال مردم از رضایی و کروبی و با موجسواری کاملا هوشمندانه احمدینژاد انتخابات بین دو نفر از کاندیداها به صورت دو قطبی برگزار شد.
موسوی در ادامه این مناظره، تصریحکرد: این موضوع که عدم تمکین برخی از شخصیتها با رأی مردم به وجود آمده بود سابقه قدیمی دارد اما اعتراض به شکل حضور در خیابان و ایجاد فضای فتنه قابل تأمل است.
وی متذکرشد: کروبی در انتخابات گذشته با اعتراض به وضعیت انتخاباتی این مسئله را عنوان کرد که در لحظاتی که خواب بوده آرای وی دزدیده شده است.
وی نپذیرفتن رأی انتخابات را غیرعادلانه و غیر عاقلانه خواند و افزود: فضای دروغپردازی که از کلمات کلید واژهای موسوی علیه احمدینژاد بود نتوانست رأی مردم را به سمت خود بکشاند.
موسوی به آسیبهای مناظرات انتخاباتی اشاره کرد و متذکرشد: مسئلهای که احمدینژاد در مناظرات اعلام کرد وضعیت برخی از آقازادهها در جریان انتخابات بود که نمونه آن در سالگرد دوم خرداد و اهانتهای وقیحانه فائزه هاشمی به رئیسجمهور ایران اسلامی است.
حقشناس در بخش پایانی صحبتهای خود در مناظرهای که در فضای دانشجویی برگزار شد، اظهار داشت: در بحث فرهنگ انتخاباتی باید به شروع ماجرا توجه کرد، التهاباتی که مناظرهها به وجود آوردند فضای جامعه را به سمتی رقم زد که شناسایی واقعیتها برای مردم جامعه ایران بسیار سخت شده بود.
وی با دفاع از تلاشهای فرهنگی دوران اصلاحات، افزود: تلاشهایی که خاتمی در دوران مسئولیت خود در رابطه با مسایل فرهنگی به آن پرداخت در تمامی حوزهها پر افتخار بود که نمونه آن گفتگوی تمدنها، دفاع از مظلومان و ارتقاء جایگاه جمهوری اسلامی در میان کشورهای دیگر بود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تصریح کرد: زیر سوال بردن تمام تلاشهای نظام ظلم به جمهوری اسلامی، خون شهدا و آرمانهای انقلاب است.
حقشناس در پایان اظهار داشت: فضای جامعه باید به سمتی پیش رود که خارج از دنیای سیاست، شاهد توسعه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بود.
مدیر مسئول روزنامه جوان در پایان این مناظره با اشاره به نکات ارائه شده از سوی محمد جواد حقشناس، خاطرنشان کرد: مبنای فرهنگی که در نظام جمهوری اسلامی تدوین شده است در عرصه فرهنگ مبانی و چارچوبهای اصلی وجود دارد که بر اساس قوانین طرحریزی شده است و افراد باید به آن تمکین کنند.
وی افزود: این تفکر که افراد خود را شاخص حق بدانند موجب ضربات سهمگینی به آرمانهای انقلاب و جمهوری اسلامی میشود.
موسوی ادامه داد: در مواقعی برخی از افراد با ارائه بعضی از آراء به مقابله با جریان اصلی و شناور نظام میپردازند و با تغییر در دیدگاه خود تمام جریانات گروههای مخالف را به نفع خود صادر میکنند که نمونه آن فعالیتها و اندیشههای موسوی و کروبی در دهه 60 است که این دیدگاهها در اواخر دهه 80 تغییر کرده است.